utsikt fra ringvassøya:-))


Hei og hopp:-))Her er utsikten min fra der jeg bor:-)Nemlig ringvassøya:-)Ringvassøya er norges 6 største øy.Øya ligger i Karlsøy og troms fylke:-)Navnet betyr:øya med fjellryggene:-)Vi har ett vann som heter:skogsfjordvannet,denne er norges største innsjø på en øy:-)Ringvassøya har fergefri fastlandsforbindelse via Kvalsundtunnellen i sør til Kvaløy.Bilfergeforbindelser fra Hansnes til Vannareid, Karlsøy og Reinøy i nordøst og fra Mikkelvik til Rebbenesøy i nordvest.Tettstedet Hansnes  er administrasjonssenter i Karlsøy kommune. Nordfjellet på Ringvassøy er  er Ringvassøy og Karlsøy kommunes høyeste fjell med 1051 meter over havet.Nordfjellet på Ringvassøy strekker seg nøyaktig 1000 meter over havet og byr på fantastisk utsikt over Ringvassøy, Grøtsundet, fastlandet og Lyngsalpene. Soltindan er en samlebetegnelse på flere topper i området og det verserer ulike navn på fjellet avhengig av hvor du leter og hvem du snakker med. Her noen eksempler på fjellets mange navn: Soltinden, Soltindan, Solltinden og eller Solitindan. Det sies at Ringvassøya er Norges mest vannrike øy, med over 650 vann på øya :-)Kommunen har et rikt fugle- og dyreliv med spesielt store havørnkolonier. Øyene har gode forhold for jakt, fiske og friluftsliv. Naturen spenner fra karrig kystlandskap med bratte fjell ytterst i kommunen til skogkledde daler og fiskerike elver og vann lenger inn mot fastlandet. Den storslagne naturen brukes mye, av mange, og aktivitetene spenner fra å fiske ?seimølja? fra robåten, til å gå turer i fjære og fjell. Også toppturer er populære, eller å jakte ryper om høsten, fiske ørret i gode fiskevann og ikke minst plukke bær på gode moltemyrer.    Karlsøy kommune er et viktig rekreasjonsområde for folk også bosatt i Tromsø, og i helgene er det stor trafikk av tromsøværinger som opplever kvalitetstid i hytter og fritidshus rundt omkring på øyene våre. Disse, og alle andre som ønsker å bruke kommunen vår til positive opplevelser, er hjertelig velkommen hit.:-)) 

2 kommentarer

Camilla Orsteen

06.02.2013 kl.16:24

Så utrolig fin utsikt! Jeg i meg selv er ikke noe friluftsmenneske, må jeg innrømme... Men jeg absolutt ELSKER fine utsikter. Syntes det er så vakkert:)
Fine bilder av deg på bloggen din:-))

Skriv en ny kommentar

Beates hjørne - livet, visdomsord, hverdagen, musikk

Beates hjørne - livet, visdomsord, hverdagen, musikk

41, Tromsø

jeg er en kvinne på 40 år,er gift med værdens snilleste mann:-) Jeg har 3 barn,en jente på 21 snart,en gutt på 13 år,og en jente på snart 15 år.Jeg er glad i musikk,jeg liker å se film,og favoritten er :Twilight og vampire diares:-)jeg liker også å se:en idiot på tur og klovn:-)jeg er veldig intressert i antikk og retro ting:-)Jeg liker å dra på ferie,være ute i naturen,lage god mat,vidomsord,bøker o.l Jeg ser på meg selv som en person som liker å lære nye ting,jeg er snill og blid:-))og prøver å gjøre mitt beste både som mor,husmor,venn og kjæreste:-)

Kategorier

Arkiv

hits