Kroneautomat/knipseautomaten vårres:-)


Kronespill (også kalt knipsekasse og kroneautomat) er et pengespill som kom til Norge i 1937. Spillet går ut på å "knipse" en mynt fra en innvendig utskytningsrampe ned i en av vinnerlukene i kronespillet. Når man treffer en luke, vinner man noen mynter. Hvis man ikke treffer, taper man mynten man knipset med.Kronespill ble for første gang utplassert i 1937. De ble hovedsakelig introdusert av Røde kors, og maskinene var dominerende på markedet.Disse maskinene ble importert fra Finland, og antallet (ca. 1800) ble stående til etter krigen. Maskinene ble oppstillt i automathaller, hoteller, restauranter, bensinstasjoner og lignende. Røde Kors og redningsselskapet hadde i 1990 totalt 10301 kronespill utstilt. Dette ga en samlet bruttoinntekt på 194 millioner kroner. norsk  automatbransjeforening hadde i 1991 totalt 4500 kronespill utstilt.ja ,dette fant jeg om kroneautomaten på wickepedia:-)For meg ,så er den som ett gammelt klenodium,og ett minne fra barndommen<3

4 kommentarer

dragonqueen

26.03.2013 kl.22:23

Savner de knipsekassene, var like spennende hver gang. Blir ikke det samme å spille det på iPhone eller iPad
dragonqueen: Nei ,det er sant.-)kjempeartig å ha en slik:-)Minner meg om barndommen:-)ha en fin kveld:-)

Andy

08.05.2013 kl.22:54

Dette var en fin kroneautomat :) Ønsker med en slik en!

Hvor stor er dimensjonen utvendig høyde, bredde og dybde?
Andy: jeg er ikke sikker på målene.-))Men det er skikkelig moro å ha en slik en.-)minner meg om barndommen,da vi stod og spilte.-)Vant vi 10 kroner,så var vi jo riiiik-kunne kjøpe karameler som kostet kun 10 øre stykket,og det ble masse karameller for 10 kroner.-)De ligger på finn.no-søk på knipse automat.-)

Skriv en ny kommentar

Beates hjørne - livet, visdomsord, hverdagen, musikk

Beates hjørne - livet, visdomsord, hverdagen, musikk

41, Karlsøy

jeg er en kvinne på 40 år,er gift med værdens snilleste mann:-) Jeg har 3 barn,en jente på 21 snart,en gutt på 13 år,og en jente på snart 15 år.Jeg er glad i musikk,jeg liker å se film,og favoritten er :Twilight og vampire diares:-)jeg liker også å se:en idiot på tur og klovn:-)jeg er veldig intressert i antikk og retro ting:-)Jeg liker å dra på ferie,være ute i naturen,lage god mat,vidomsord,bøker o.l Jeg ser på meg selv som en person som liker å lære nye ting,jeg er snill og blid:-))og prøver å gjøre mitt beste både som mor,husmor,venn og kjæreste:-)

Kategorier

Arkiv

hits